[Video] Rupanya pengasuh tu buat perangai sejak 2013 lagi. Kesian budak tu kene dera sampai macam tu sekali

Ni kejadian kat melaka.Tengok apa dier buat pd anak2 tu.Sebagai mak ayah aku juga rase sedih anak2 diperlakukan sebegini rupa…

kau sepak..tonyoh kepala..tarik telinga..hempas..anak sundal kau ye!!! Musibat alam kau.Aku pernah buat report pd kau dlu tahun 2013..

Anak aku Chenta blk lebam2 kt tangan..bila aku tanye kau ckp dier tekepit pintu…tekepit bapak kau tekepit…aku pon da launch report kt ttg kau setan!!

Mmg patut pon kau makan pelempang n penyapu dgn mak aku dlu kau faham kn.Ni bila aku dpt tau muka kau lagi viral dera anak ni mmg aku xboleh tahan..kau igt sbg ke nk lahirkan anak2..suke hati kau je nk sepak tolak bagai..

Musibat kau.

Nama Taska : PPKK BIJAK BISTARI (BIJAKLAH SANGAT PUIH) TAMAN TASEK UTAMA

Nama Pendera (Musibat): Cikgu Ana (Dalam Gambar)

KAU TOLONG BERHENTI DAN JANGAN BAGI AKU NAMPAK MUKE KAU LAGI !!!

Pengurusan PPKK tolong hati2…Dlu Waktu aku report ttg Teacher ANA ni bukan main kau backup lg..skunk da viral..tau pulak kau sendiri yg report!!

Antara Komen di media Sosial

Setakat buat report cakap “DISABOTAJ”, orang bodoh pon boleh!

Tadi i bukak fb dia orang, she report polis saying tadika disabotajboleh sekian sekian.

Aku komen “woman, jangan ingat semua orang bodoh. Kau buat report sbb nak cover diri dlu. Bayangkan kalau mak bapak smua saman kau”

Maka kena block lah!

Kai tunggu! Nak ada tadika, tapi ambik penjaga sampah, buat report and cover diri!

Sy salah seorg parent yg anta anak ke taska melaka yg tgh viral kes dera ni.

Terlebih dahulu sy ucapkan terima kasih kerana prihatin dgn nasib anak2 kami di sini. Sy pasti takde siapa boleh terima kes kanak2 didera. Sy sendiri terkejut dgn kes ini, sbb terjadi kat taska anak sy sendiri. Wlupon mangsa tu bukan anak sy, tp sy turut rase kesannye.

Utk pengetahuan puan, pihak taska telah pon membuat laporan polis dan pengajar tersebut telah ditahan utk siasatan.

Oleh itu, sy dgn rendah hati memohon jasa baik puan dan semua netizen utk membiarkan pihak polis menjalankan siasatan tanpa sebarang gangguan.

Biarkan pihak taska selesaikan urusan bersama pihak polis, ibu bapa mangsa dan kami ibu bapa kanak2 lain.

Kami sendiri masih sabar menanti penjelasan dan hasil siasatan kes itu. Sebab kes ini jugak mempengaruhi anak2 kami.

Sy harap puan dan rakan2 dpt memberi ruang kepada pihak taska, polis dan ibu bapa utk selesaikan kes ini. Kami mahu kebenaran dan keadilan ditegakkan kepada yg hak.

Sekali lg sy ucapkan terima kasih kepada keperihatinan puan dan rakan2.. klu takde video ni kami ibu bapa pon xtau perkara ini ada berlaku.

Sebab selama hampir 4 tahun anak2 sy sekolah di sana, so far tiada masalah seperti ini terjadi.. skurang2nye pada anak2 sy..

Jadi sy ingin sgt tahu apa sebenarnya yg terjadi.

Tp sy bimbang jika terlalu byk gangguan dr pihak luar, siasatan tak dpt dijalankan dengan lancar.

Sy harap puan paham.

Terima kasih

Ank sy juga belajar di ppkk ni cuma sy rsa ni bkn di caw tmpat ank belajar..

So far ank sy sronok bljar di sini & abg2nya brda di transit ppkkjuga..

Tiada sbrg aduan diterima dr ank3 sya..

Laporan polis telah dbuat.. hrp kes ini dpt diselesaikan dgn baik tnpa provokasi pihak2 lain.. kta hnya mahukan kbenaran & keadilan smua pihak..

Ni kalau kena ank aku memang aku pijak je cikgu ni..ank2 kecil tak salah pun kalau rasan membebankan berhenti jd cikgu..nk jd pendidik bkn mcm ni binatang pun tau syg kn ank….bodoh punya manusia..

Fizikal sudah tidak cantek, dihiasi pulak dengan Perangai buruk..Menghodohkan dan membusukkan lagi peribadi.. bukan senang orang beranak oiii..korang ni buat camtu macam tak penah beranak je..

Tolong sebarkan… Tolong VIRAL kan.. Aku sanggup kena saman la sial.. Baruah punya org..Tolong la.. Kepada Puan Tuan yg ada anak tu.. Jaga la sendiri..

Jgn disebabkan kerja anak kita boleh mati.. Walaupun kita tahu pengasuh tu baik mcm mana skali pun, tpi tlong la ubah presepsi.. Anak sendiri.. Jaga la sendiri..

pengasuh diluar sana yg berbaik hati dan ikhlas menjaga budak2 tu alhamdulillah la.. Tapi kepada pengasuh anda perlu faham..Skrg musim “Dera bayi”..

Walaupun anda pengasuh yg baik, tetapi anda perlu faham situasi skrg dan presepsi ibu bapa.. Mcm mcm dah jadi.. Tak perlu berkecil…

Anda harus terima hakikat.. Rezeki tu ada dimana mana.. Untuk ibu bapa.. Fikirlah secara realistik… Dan secara mendalam.. “Anak kita, biarlah kita jaga”

Video 1 :

Video 2 :