Lagi 3 Jam Nak Buat Surprise, Girlfriend Buat Hal

Bila orang bercerai, putus tunang atau clash, kita selalu anggap kebanyakannya silap lelaki. Tapi kadang-kadang, perempuan pun tak kurang juga.

Kisah lelaki ini yang nak buat surprise birthday party untuk teman wanitanya dapat perhatian netizen apabila dia pula yang dapat kejutan tu.

Penuntut Politeknik dari Banting ini dikatakan telah menempah kejutan dengan peniaga online untuk membuat parti berkonsepkan indoor dan outdoor.

Lagi 3 jam nak surprise, awek dia buat hal..

Pada petang hari dirancang, lelaki berkenaan meminta seller untuk cancel dan tunda rancangannya ke minggu hadapan. Kek dah beli, belon pun dah sedia. Kesian juga pada peniaga tu.

Lelaki ni pun tak kisah duit dah lebur untuk buat bayaran dan redha dengan keadaan yang telah berlaku.

Tak mahu duit tu dibazirkan, peniaga ni pun ambil inisiatif menghubungi pelanggannya bagi mendapatkan cerita sebenar. Menurut kata lelaki tu, tiba-tiba saja teman wanitanya tak nak keluar sedangkan semasa dirancang tak ada masalah.

“Biasalah, perempuan macam-macam ragam,” kata peniaga ni memujuk hati pelanggannya.

“Akak, cancel je lah surprise saya tu..”

Selang beberapa hari, peniaga ni pun hubungi semula lelaki tu untuk confirmkan semula surprisenya. Tapi..

“Dia berhak dapat yang lebih baik..”

Simpati dengan keadaan lelaki itu, ramai netizen yang bukan saja marah tapi tak kurang juga yang memuji usahanya untuk menunjukkan tanda sayang kepada kekasih hati.

Dan ramai juga yang rasakan betapa bertuahnya jika mereka sendiri juga dapat surprise macam dirancang oleh lelaki itu.

Bak kata pepatah, pasti ada sinar di sebalik pelangi. Tak apalah kalau dia tertipu sekarang, sekurang-kurangnya dia masih ada peluang untuk bertemu dengan yang lebih baik. Fighting!