Siapa Diet Masih Tak Kurus-Kurus Tu Boleh Cuba Ni” Ilmu diet yang betul Khas untuk anda diluar sana” Oleh Dr Najla Ahmad

Ilmu diet yang betul. Khas untuk anda diluar sana.Mitos minum air sejuk dpt bekukan lemak sememangnya salah. Saya je pernah dengar dari ramai orang. Sebenarnya air sejuk dpt meninggikan metabolisma badan. Badan kita cuba untuk samakan suhu air sejuk dgn suhu badan. Maka metabolisma badan pun naik apabila proses itu berlalu. Bila metabolisma naik, ia dpt bantu utk bakar kalori badan.

Apabila anda mempunyai niat utk membuat sesuatu, elakkan bertangguh. .Tangguh-menangguh ni macam penyakit, tunggu punya tunggu sampai kita pun tak sedar, dah melarat.Ramai yang contact coach nak join program turun berat badan, namun end up ramai yg bertangguh, beralasan. ‘Takpe la coach, bulan depan saya join. Tahun depan saya join. Nanti saya pergi jumpa pakar pemakanan.

Coach hanya mencari orang yang betul2 serius nak kurus, nak sihat dan nak turun 10kg, 20kg, 30kg berat badan. Dah berpuluh tahun kita ternak berat. Doktor di hospital hanya mampu utk memberi nasihat utk jaga pemakanan, turun berat badan. Tak mampu nak pantau n followup sorang2. Terlalu ramai pesakit. Yang betul2 bersedia nak turun berat, boleh terus klik link bio utk maklumat program. Dengan bimbingan, ilmu serta pantauan satu per satu akn membuahkan hasil yang menakjubkan. .

Hati-hati bagi yg rasa ok je makan roti kaya pandan utk sarapan dn makan malam.Yes nampak mcm ok tapi and makan 2-3 keping pun tak kenyang2. X leh nak kenyang lama. Sebab ianya karbohidrat semata-mata.Tiada protein langsung. Mmg crash diet ni.Gantikan dgn 1 roti wholemeal dan 2 telur putih + 1 kuning telur. Cuba dulu dlm 5 hari, lepas dapat result amazing dan turun berat, boleh komen bawah dan share pada kawan2.

Makan luar pun boleh diet sihat dan kurus.Antara menu yg pass makan di kedai dan bonus boleh kurus pada masa yg sama!

Apa yang anda perlu sediakan sebelum berdiet adalah niat yang ikhlas utk kurus, hati yang kuat dan semangat yang tinggi utk terus capai ideal.Ramai peserta bagitahu coach’Saya ada outstation coach, bulan depan la saya diet”Saya student coach, tak sempat nak masak”Saya kerja shift malam coach, macam mana nak diet, lain waktu dgn peserta program’Dimana ada kemahuan, di situ ada solusi.

Tak kira la cabaran apa pun yang datang, bila kita niat betul2 nak turun berat dan sihat, semua alasan tu kita boleh tolak tepi. Tak mula program dan cabaran tu tak berlaku lagi pun, dah penuh mind kita dgn kalau sana, kalau sini.
Remember, to much excess thinking, make you lost your FOCUS.

Senang je nak diet ni. As easy as 123!!

Cuma perlu ilmu diet yang betul dan bimbingan dari coach/pakar ilmu yang betul. Dan geng berdiet yg mempunyai misi sama, nak sihat dan kurus sampai ke ideal .Bila tak sempat masak, bawak bekal, YESSS boleh makan di luar dgn selamat dan bonus boleh kurus.

* pilih lauk ikan dalam kuah seperti kari, kurma, sup, singgang, asam pedas

* ikan bakar is the best  kuah minima 1-2 sudu shj

* ambil sumber karbo drpd sayuran hijau, fresh salad, ulam-ulaman sbb karbo serat ni buat kita kenyang lama.

* sekiranya semua sayuran bertumis/bergoreng, boleh ambik nasi putih lagi selamat

Video Peuh  :

Credit to program mydoctor Dr Najla Ahmad