Jangan Tidur Siang! Rahsia Datin Rebecca Maintain Badannya Macam Anak Dara

Fuhh anak dah lima pun, badan macam anak dara! Itu antara pandangan awal peminatnya bila melihat Datin Rebecca Nur Al-Islam. Walaupun kelima-lima anaknya dilahirkan secara pembedahan, tetap tampil cantik.

Mungkin ramai yang kata, ada duit semua boleh. Bagi Rebecca walaupun ada duit tapi jika tak betul-betul jaga kesihatan tak memberi hasil yang sempurna juga.

Menerusi instagramnya, Rebecca yang baru saja habis berpantang anak kelima mula buat come back dan dah mula dapat bentuk badannya yang asal. Apa rahsianya?

Katanya nak maintain bukan senang, tapi perlu ada kesungguhan. Paling penting jangan tidur siang. Namun waktu malam kena tidur cukup.

Ini antara yang diamalkannya sejak dulu lagi. Siang sebaiknya kita aktif dan malam biarlah boleh betul-betul rehat.

Selain itu, jangan sesekali skip untuk makan sarapan pagi. Ini kena disiplin. Jika ada yang kata tak mahu sarapan sebab nak diet, persepsi ni kena perbetulkan.

Penting sebenarnya makan ikut waktu. Cuma biarlah makanan yang kita makan tu ikut kalori yang betul. Baru mudah nak maintain berat.

Macam Mana Urus 5 Anak Kecil?

Bila ada yang tanya bagaimana saya urus lima anak yang masih kecil, jawapannya mudah. Kena jadi superwoman.

Maksudnya di sini kena cekap uruskan anak-anak. Walaupun ada pembantu yang tolong uruskan anak bila sibuk, tapi jika ada di rumah, Rebecca suka urus sendiri anak-anak.

Ini pun salah satu cara ibu-ibu boleh kekal langsing. Urus anak, buat keja rumah pun salah satu senaman tidak langsung.

Rebecca dan suami mendirikan rumah tangga pada 14 Januari 2011 dan dikurniakan lima anak, Nor Adam Daniel, 9, Nor Anggun Raverra, 6, Nor Anggerik Renesmee, 5, dan Nor Aliff Al-Raffael, 2, dan Nor Ahmet Al-Reaggan serta dua orang anak hasil perkahwinan pertama suaminya, Datuk Azam.