Ada Org Cakap Kite Pilih Dia Sebab Dia Retis. Nina Azman Post Gambar Throwback Buat Netizen Bersemut

Bersemut baca status dan gambar ‘throwback’ Niena Azman tentang kisah awal perkenalan beliau dengan suami, Rody Kristal.

Menurut Niena dalam entri yang dimuat naik di laman IG beliau, sebelum ini dia tidak pernah meminati Rody walaupun bergelar artis apatah lagi meminati kumpulan Kristal.

Berikut adalah kapsyen yang ditulis beliau

” Ada org ckp kte pilih dia sb dia retis  tp tak rasa pulak nk minat dia. sb dlu tak minat kristal pun  foto ni diambil setahun lalu, time friendly Malaysia vs Hong Kong. bagus usaha dia nk ngorat katakan, dtg semua match kte. tp alhamdullilah smpai ke hari dia masih buat walaupun dh kahwin. Pertemuan Allah tentukan itu indah dan misteri, cuma lambat dan cpt je dia dtg. Dunia kami berbeza, cara kami berbeza tp jodoh yg temukan kami. Moga road till jannah tu dapat dikecapi  amin. ” 

Terdahulu gitaris kumpulan Kristal, Rody melamar penjaga gol skuad futsal wanita kebangsaan, Niena Azman menerusi laman Instagram miliknya, @rodykristal.

Menerusi entri terbaru Rody, dia memuat naik sebuah foto mesra dirinya bersama Niena.

” Jika saya ingin mencintai awak @niena_azmann… Adakah awak akan menerimanya? Kalau terima, please repost! #brocuba #kisahkita,” tulis Rody.

Lamaran secara sempoi yang dilakukan Rody itu disambut baik oleh Niena.

Penjaga gol jelita itu telah mengulang siar foto yang dimuat naik oleh Rody di laman Instagram miliknya, @niena_azmann.

” Bila rockers suka… Dia buat sweet pula… Peluang datang sekali macam sepak penalti, kalau masuk menang… Kalau saya tepis awak kalah… Training betul-betul!” tulis Niena.

Rata-rata peminat menyifatkan tindakan yang dilakukan oleh Rody sangat ‘sweet’. Selain itu, ruangan komen akaun Instagram milik Rody dan Niena dibanjiri dengan ucapan tahniah.

Menerusi laporan sebuah portal online, Rody telah menjalin hubungan dengan Niena atau nama sebenarnya, Nur Izwani Azman selama enam bulan.

 


Jom baca apa komen netizen di bawah
1) Syukur..@niena_azmann tahniah. xkenal @rodykristal sangat tapi pernah solat sebelah dia xsalah kat ikea. lepas solat salam dia. steady jer. humble. lepas tu gerak sambil tu terpikir sapa mamat sebelah aku tadi..la..@rodykristal rupanya. rugi aku x mintak sign.ini betul2 punya cita

2) @rodykristal steady brada..bukan nak membezakan..tapi kekadang setengah org..bila ada pangkat dia yg membezakan..apa2pon..salam jumaat.. rock2 jugak solat jgn lupa

3) Aamiiin… Sweet sangat..Rodi humble person. Masa dia dtg ngorat tu dia nyanyi lagu ku suka kau suka nk tunggu apa tak

4) Muka sama. Suka Gilerr tgk korg berduaa niee…Jumpe kt Misa nnti k. sweet couple. till jannah insyaallah. Melekit pegang hp tengok pic ni kak

5) Ni lh dikate kn cinta sejati,suke lihat kebahagiaan korang. Ameen..abg hensem selalu meneman

6)  Love you syg terima I seadanya.

Jom lihat video pernikahan Rody dan Niena Azman