Ada Sekali Aku Kena Tahan Wad. Malam Tu Apa Yang Nurse Lelaki Itu Lakukan Buat Aku Terus Pengsan

Hai, thanks kalau admin sudi publish cerita ni. So cerita ni based on apa yang aku alami. Boleh kata Allah memang kurniakan sixth sense/gifted untuk aku nampak benda benda ghaib. Semua sebab bila aku start kena histeria. Tapi ni aku cuma cerita pengalaman aku kat sebuah hospital.

Baru-baru ni aku kena admit kat sebuah hospital kat KL. So aku admitted due to high fever. Okay aku skip which satu malam ni nurse tukarkan aku ke wad yang letak dua orang dalam satu bilik. Family aku takde teman aku sebab risau demam aku agak tinggi. Aku duduk sorang sebab katil sebelah tu memang takde orang pun. Wad ni jugak ada toilet.

Malam tu datang lah sorang nurse laki ni hantar makanan. Mula aku pelik jugak sebab dia ni diam je tak cakap pape. Aku just biar, dia letak tray makanan lepas tu dia pergi. Masa tu aku noticed takde air. So aku cuba bangun dari katil, aku keluar nak kejar dia. Aku buka pintu, toleh kanan tengok dia tengah slow slow tolak trolley makanan. Aku pun panggil dia banyak kali tapi dia jalan je. Aku panggil banyak kali, dia stop.

Gambar sekadar hiasan

Waktu tu dia cakap slow dari jauh, “awak panggil saya ke?”. Lepas tu aku cakap takda air. Time tu lah dia pusing kepala dia 360 darjah pandang aku. Memang ketar lutut lah masa tu sebab badan dia stay pandang sana, kepala je pusing ke belakang pandang aku. Muka dia scary and dia boleh senyum je takde cakap apa. Aku pun undur slow slow masuk balik wad, duduk berselimut atas katil. Aku dah banyak kali nampak tapi, bila aku jumpa yang betul scary. Kadang aku penat, aku susah sebab benda tu pun tahu aku boleh nampak dorang, memang aku akan selalu kena kacau.

Ok sambung, pagi tu aku tanya nurse memang takde sapa ke akan stay dengan aku. Lepas tu dia cakap takde and wad yang sorang tu dah full so dia kena letak aku wad ni jugak. And selagi suhu tak turun, aku memang takleh discharge. Then time tu nak dekat maghrib. Masa aku bangun, aku dengar macam ada orang mandi dalam toilet. Cuba dengar balik memang ada, suara orang mandi, menyanyi sayu macam tu. Aku diam je lepas tu keluar sorang perempuan ni, fully hospital punya baju. Aku pun okay jela and agak lega sebab malam ni aku tidur berteman, ada juga orang dalam ni. Cuma dia ni tak banyak cakap. Aku pun expect mungkin dia sakit, so takpelah.

Kemudian malam tu nak tidur, aku dah cuci muka apa semua, aku keluar toilet, aku tengok dia terbaring je atas katil tapi menghadap belah sana. So aku biarkan, aku pun baring, main phone check whatsapp kejap. Sekali aku pusing ke kanan (belah pesakit tu), pesakit tu betul-betul muka dia depan aku. With her bloody face, kulit terbakar and rambut mengurai panjang. I was so freaking out and terus pengsan.

Keesokannya nurse kejut aku, dia pelik suhu aku makin naik. Lepas tu muka dia dah nampak rasa bersalah. Dia pun tanya aku, aku ada kena kacau ke semalam? Aku pun diam. Then aku cakap semalam ada perempuan admit kat bilik ni. Tak habis cakap, nurse tu cakap, “rambut panjang? Muka terkoyak terbakar kan?”. Aku terkedu juga, then dia cakap dia tu penghuni wad ni, dulu rumah dia terbakar apa semua blablabla nurse cerita. Masa tu aku cakap, aku macam tak sanggup sangat nak stay wad ni sebab takut.

Hari tu, nurse request minta transfer bilik, so aku dapat bilik yang paling dekat dengan kaunter pertanyaan nurse tu. Wad ni still, aku duduk berdua but so far bilik tu takde apa. Yang problem, level tu.

Pernah sekali nurse lari masuk bilik aku dengan muka pucat and takut sangat. Bila aku tanya dia, dia cakap dia duduk buat kerja. Pandang paper dia buat tu and lepas tu ada orang datang kat kaunter tu, dia tak perasan and tak pandang lagi. Sekali suara tu cakap, “awak, tolong saya. Mata saya terkeluar, saya tak reti nak pasang balik” sambil tangan dia tu hulur bebola mata and bergolek jatuh atas meja nurse tu! Nurse tu terus jerit lari masuk wad paling dekat (bilik aku). Aku nak tergelak pun ada jugak, tapi kesian pun ada juga.

Jadi ni jelah kot aku boleh cerita. Maaflah kalau tak s3ram, aku banyak lagi cerita tapi insyaAllah aku akan comeback share cerita kat sini. Just aku boleh nampak ni, kadang aku takut, at the same time aku rasa macam bersyukur sebab kadang aku boleh tahu kenapa dorang ni jadi h4ntu. Kalau setakat ponti semua tu, dah terlalu jadi kebiasaan. So sekian cerita dari aku.