(Video) Lelaki ini buang tahi telinga keras tanpa pesakit rasa sakit jadi perhatian netizen

Mungkin ramai yang sudah tahu cara bersihkan telinga dengan cara yang betul tetapi bagaimana jika tahi telinga yang keras? Mungkin agak sukar untuk keluarkannya yang sering menjadi gangguan pada pendengaran.

Keadaan itu pasti membuatkan pesakit menjadi tidak selesa selain turut menyebabkan iritasi. Sebelum keadaan tersebut menjadi semakin parah dan mudarat anda disarankan mencari langkah untuk mengatasi masalah ini.

Seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Nurul Amira turut berkongsi bagaimana seorang lelaki Cina menolong seorang kanak-kanak yang mempunyai masalah tahi telinga keras dapat dibuangkan dengan baik sekali tanpa rasa sakit langsung. Cara ini memang sangat mengkagumkan.

Cara Hilangkan Tahi Telinga Keras

Petua dan cara mengeluarkan kotoran telinga yang menyumbat

Bagus uncle ni. Ada masalah tahi telinga keras kat dalam, dia leh buat. Tak sakit langsung. Anak siap sengeh sengeh.

Sebab anak bujang ni jenis tahi telinga keras. Bukan tak korek, tapi makin dikorek makin ke dalam. Korek dulu smpai luka luka. Try guna pengorek berlampu tu dah melekat sungguh plak dengan kulit.

Cara cuci telinga dengan betul

Letak minyak zaiton, letak ubat cair tahi telinga kat klinik, semua tak jalan. Dah ke dalam sangat, dah melekat sungguh. Bila tarik luka. Kesian pulak panggil asyik tak dengar. Try bawak sini, tak sampai 15 minit pun. Dia masuk ubat, terus benda tu keluar, tinggal tarik je.

Ayah dia pun buat sekali. 35 tahun tak pernah keluarkan, hambik ko. Banyak giler. Berketul ketul, ingatkan takde. Niat nak cuci je sebab korek hari hari tu rasa dah bersih. Memang best giler dia kata. Lapang terus.